WIST JE DATJES

WIST JE DAT

NEDERLANDSE PROFRENNER TOM DUMOULIN WOONT IN KANNE

De Nederlandse profwielrenner Tom Dumoulin woont sinds mei 2016 in Kanne. In 2017 schreef hij de Giro d’Italia achter zijn naam en won hij de Binckbank Tour. Om hem te huldigen plaatste de gemeente Riemst de hangbrug over het Albertkanaal in Kanne één dag in roze verlichting, de kleur van de leiderstrui in de Giro.

WIST JE DAT

Grotchampignon erkend tot
Vlaams streekproduct

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de Riemstse grotchampignon erkend tot Vlaams streekproduct!

Op het einde van de 18de eeuw ontdekte een Franse tuinman dat champignons graag in oude steengroeven groeien. De constante vrij lage temperatuur en hoge luchtvochtigheid zijn ideaal voor de champignonteelt. In onze gemeente worden de grotchampignons vandaag geteeld door Champignonkwekerij Coenegrachts en Champignonkwekerij Jackers.

WIST JE DAT

RIEMST HAALT 5 KEER GOUD OP HET WERELD MUZIEK CONCOURS

De Muzikaalste gemeente van Vlaanderen doet zijn naam weer alle eer aan!

Maar liefst 5 muziekverenigingen uit Riemst namen in 2017 deel aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, zeg maar de Olympische Spelen voor harmonies, fanfares, brass bands en slagwerkensembles. Harmonieorkest De Volksgalm Zichen-Bolder, Koninklijke Fanfare De Werkmanszonen Zichen-Bolder, Koninklijke Harmonie Sint Martinus Riemst, Koninklijke Fanfare De Vrije Burgers Val-Meer en de Drumband van Koninklijke Fanfare Sint Cecilia Kanne lieten er van zich horen. Elke vereniging behaalde een eerste prijs of goud in zijn divisie, Harmonieorkest De Volksgalm werd zelfs wereldkampioen met 96,08% in de eerste divisie harmonie!

Inhoud